Aktualności
Catering wielkanocny
Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty dostawy dań wielkanocnych.
Znajdą Państwo w niej klasyczne wielkanocne potrawy oraz nowości od naszego Szefa Kuchni
Dostawa lub odbiór osobisty w dniu 31.03 (sobota)
Oprócz poniższego menu przyjmujemy także zamówienia na dania z naszego MENU CAŁOROCZNEGO
Finger food – nano porcje
- Marynowane jajka w soku z buraka, faszerowane tatarem ze śledzia i suszonymi pomidorami
- Jajka otulone w schabie z farszem:
- Mus z łososia wędzonego na zimno i kawiorem
- Wędzona makrela/zielony groszek/pikle
- Pasta jajeczna/szczypiorek/rzodkiewka
- Sałatka z szynki, sera chedar i pomidorami
- Humus
- Szpinakowe rożki nadziewane musem twarogowo-orzechowym z wędzoną śliwką
- Krucha babeczka nadziewana tuńczykiem, zielonym groszkiem i piklami
- Polędwiczka Ala Wellington z boczniakami
- Grawlax podany z jarmużem na buraczanej galaretce z sosem jogurtowo-koperkowym
- Sałatka caprese w bazylikowej galaretce
- Kurczak otulony szynką dojrzewającą z Pesto bazylikowym
- Marchewki z ciasta francuskiego faszerowane musem z łososia wędzonego
- Krucha babeczka zapiekana z jajkiem przepiórczym
- Vol an vent z zasmażaną kiszoną kapustą i leśnymi grzybami
- Szynka gotowana w całości ok. 1,30 kg
- Świąteczny pasztet pieczony z królikiem (korytko)
Sałatki
- Sałatka z sera camembert, krewetkami, przepiórczym jajkiem i roszponką
- Młode liście szpinaku z suszonym pomidorami i serem feta, okraszone orzeszkami pini
- Sałatka wiosenna z dodatkiem filetów pomarańczy i płatkami kaczki z klasycznym sosem winegret
Deser
- Deser waniliowy z czekoladowym ganache, czarne porzeczki i makaronikiem
Ciasto
- Babka pieczona
- Mazurek
Zupa
- Zupa chrzanowa na domowej wędzące
- Żurek wielkanocny na białej kiełbasie
Danie główne
- Kaczka nadziewana pieczona w majeranku (w całości)
- Roladki z kurczaka nadziewane zielonymi szparagami, otulone wędzonym boczkiem
- Golonka z indyka pieczona w warzywach korzennych i piwie
- Ozorki wołowe duszone w sosie musztardowym
- Szynka wieprzowa pieczona podana z sosem myśliwskim
- Świeże pierogi z pasztetem z kaczki
- Pieczeń ze schabu, faszerowana śliwką sechlońską, szpikowana słonina
- Pierś z gęsi, pieczona w Niskiej temperaturze, podana w sosie własnym
- Pieczone udo z gęsi, w czerwonym winie, tymianku i cebuli
- Pieczona wołowina w sosie z zielonego pieprzu