Aktualności
Catering wielkanocny
Szanowni Państwo! Zakończyliśmy przyjmowanie zamówień na Święta Wielkanocne na rok 2019.
Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty dostawy dań wielkanocnych.
Znajdą Państwo w niej klasyczne wielkanocne potrawy oraz nowości od naszego Szefa Kuchni
Dostawa lub odbiór osobisty w dniu 20.04 (sobota)
Oprócz poniższego menu przyjmujemy także zamówienia na dania z naszego MENU CAŁOROCZNEGO
Finger food – nano porcje
- Marynowane jajka w soku z buraka, faszerowane tatarem ze śledzia i suszonymi pomidorami
- Jajka otulone w schabie z farszem:
- Mus z łososia wędzonego na zimno i kawiorem
- Wędzona makrela/zielony groszek/pikle
- Pasta jajeczna/szczypiorek/rzodkiewka
- Sałatka z szynki, sera chedar i pomidorami
- Krucha babeczka nadziewana tuńczykiem, zielonym groszkiem i piklami
- Polędwiczka Ala Wellington z boczniakami
- Marchewki z ciasta francuskiego faszerowane musem z łososia wędzonego
- Krucha babeczka zapiekana z warzywami, serkiem topionym i jajkiem
- Vol an vent z zasmażaną kiszoną kapustą i leśnymi grzybami
- Szynka gotowana w całości ok. 1,30 kg
- Świąteczny pasztet pieczony z kaczką (korytko)
- Grzybowy rament podany na cykorii
- Sushi ze śledzia bałtyckiego i piklowanych warzyw
- Pieczona śliwka w wędzonym boczku
Sałatki
- Mix sałat z kulkami serowymi w różnych smakach z sosem winegret
- Młode liście szpinaku z suszonymi pomidorami, serem feta i płatkami łososia z klasycznym sosem musztardowym
- Sałatka cezar z kurczakiem i pikantnymi grzankami
- Włoski makaron z szynką i warzywami pod dresingiem majonezowym
Deser
- Sernik na zimno z owocami
- Serniczki pomarańczowe
Ciasto
- Babka pieczona
- Babka gotowana
- Mazurek
- Sernik z brzoskwiniami
- Orzechowiec
Zupa
- Zupa chrzanowa na domowej wędzące
- Żurek wielkanocny na białej kiełbasie
Danie główne
- Kaczka nadziewana pieczona w majeranku (w całości)
- Golonka z indyka pieczona w warzywach korzennych i piwie
- Szynka wieprzowa pieczona podana z sosem myśliwskim
- Świeże pierogi z pasztetem z kaczki
- Pieczone udo z gęsi, w czerwonym winie, tymianku i cebuli
- Pieczona wołowina w sosie z zielonego pieprzu
- Pierogi z ciasta pietruszkowego nadziewane białą kiełbasą
- Roladka z kurczaka nadziewana marchewką z groszkiem
- Udo z kaczki duszone w majeranku i śmietanie
- Udziec z indyka faszerowany cielęciną, podany z kremowym sosem pieczarkowym
- Kurczak z kostką w sosie śliwkowym
- Żebra wieprzowe duszone w suszonych owocach i cebuli